duminică, 7 iulie 2013

O lume pufoasa





                  Daca privesti atent, poti descoperi noi lumi, care asteapta cu ardoare sa fie explorate:  in carti, in filme, in amintiri…trebuie doar sa fii atent la detaliile care fac diferenta. Sau poti crea propriul univers, asa cum doresti, bun sau rau, fantastic, nemarginit sau micut si modest, dar in care poti sa faci ce vrei fiindca tu esti creatorul acelei lumi si o poti schimba…sau nu. Depinde doar de tine cum vrei sa arate lumea ta imaginara si de tine depinde si daca vrei sa savurezi splendoarea celorlalte taramuri pe care atat de multe surse ni le ofera spre explorare.
             Un astfel de taram, ce poate fi contemplat  si chiar patruns  fara mare dificultate este  cerul in acele zile cand nu este tocmai senin, dar nici acoperit total de nori gri de plumb, ci presarat cu buchetele de nori albi, pufosi, perfectii   ”actori” ai unei scene nemarginite la propriu!
             Poate parea o copilarie, dar copilariile ne fac viata mai frumoasa, motiv pentru care, in astfel de zile cand “actorasii” albi isi fac aparitia pe scena,si ma aflu intr-un loc ce imi permite vizualizarea “spectacolului”, nu ratez ocazia. Si atunci vad aproape involuntar dansul dragonilor ce scuipa si foc pe deasupra, amenintand sa se desprinda din moment in moment din lumea de sus si sa ma prajeasca pe mine , muritoarea, a carei singura mangaiere este setea de a vedea cat mai multe lumi si a le explora, afland ale lor taine.
            Alteori se contureaza pe fundalul albastru fiinte obisnuite, din lumea noastra, si ma surprind atunci cu sufletul la gura, asteptand sa vad daca vulturul acela alb si pufos va reusi sa prinda soricelul inlemnit parca de frica pe o piatra.
             Pentru a patrunde in “lumea pufoasa”, mai intai o admiri. Intai vezi dansul dragonilor, apoi ii vezi urmarindu-te cu scopul de a te transforma in gustarea rascoapta de la ora 5. Diferenta sta in cate grame de imaginatie dedicam descoperirii acestui univers.
             Stiu insa cu certitudine un lucru: nu exista reguli in incercarea de contemplarea sau patrundere a “lumii pufoase”!
             Poate ca eu am vazut dragonii scuipand foc, pe cand tu i-ai vazut sufland pe gura lor imensi  turturi de gheata, sau poate ca nici nu ai vazut dragoni, ci iepuri sau flori sau…..dar cate forme nu pot oare capata acesti norisori plini de viata?
             Lasati-va deci imaginatia sa zboare printre nori  si bucurati-va de micile placeri pe care viata ni le ofera zilnic si de oportunitatile de a face mici escapade pe alte taramuri, fara a fi nevoie sa achitam plata unui bilet de avion.
             Life is short, so enjoy the little things! 


 

 
 
 
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu